ضایعات نخ

ضایعات نخ

به طور کلی هر ماده ای که دور انداخته شود به عنوان ضایعات شناخته می شود. دسته ای از این ضایعات در نساجی تولید می شود و به آن ضایعات نخ، گفته می شود. ضایعات جامد تولید شده در این صنعت شامل انواع مختلفی می باشد. برای مثال ضایعات نخ پنبه، پلیمرها، ضایعات سرنخ؛ ضایعات نخ اکریلیک و البسه‌ها از نمونه های این ضایعات می باشند.

برخی از این ضایعات به راحتی بازیافت می شوند و ارزشمند هستند. برای تهیه این دسته از ضایعات ، شما می توانید با نساجی آیری در ارتباط باشید. ما در این مقاله به توضیح کاملی درباره ی قیمت ضایعات سرنخ و…، بازیافت و کاربردهای آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

چرا ضایعات نخ را بازیافت می کنند؟

یکی از مهم ترین دلایل بازیافت ضایعات نخ اکریلیک و ضایعات سرنخ و… استفاده موثر از منابع طبیعی، مزایای محیط زیستی و مزایای اقتصادی آن است. هزینه های مواد اصلی عمده ی هزینه های تولید نخ را شامل می شوند. بازیافت این ضایعات، می تواند سبب کاهش هزینه های مواد خام شده و مزایای قابل توجهی را برای ریسندگان به وجود آورد. همچنین قیمت ضایعات سرنخ و… کمتر از هزینه ی مواد اولیه می باشد.

همچنین با بهره گیری از بازیافت ضایعات نخ پنبه ، ضایعات نخ اکریلیک و ضایعات سرنخ، فضای کمتری برای دفن زباله نیاز خواهد بود. این ضایعات، منجر به مسائل زیادی در محل دفن زباله می شوند. الیاف مصنوعی تجزیه نمی گردند. پوشاک پشمی می توانند تجزیه شوند، اما باعث تولید متان می  گردند که در گرمایش جهانی مشارکت خواهند داشت. به همین خاطر برخی شرکت ها مانند نساجی آیری این ضایعات را بازیافت می کنند.

خرید ضایعات نخ نساجی ایری
خرید ضایعات نخ نساجی ایری

ضایعات نساجی به چند دسته تقسیم می شوند؟

به طور کلی ضایعات صنعت نساجی به دو گروه عمده تقسیم می شوند که برای بازیافت ضایعات نخ پنبه، ضایعات نخ اکریلیک، ضایعات سرنخ و… آن ها تلاش می شود. این ضایعات عبارتند از:

۱.ضایعات تولیدی: مواد خام هر تولید هستند که به دلایل مختلفی به انتهای روند تولید نرسیده و به عنوان ضایعات شناخته می شوند. از این ضایعات برای استفاده ی مجدد در تولید الیاف نمی توان استفاده کرد.

۲.ضایعات پس از تولید: این دسته شامل دو گروه ضایعات به شکل پارچه ی نو و لباس های کهنه یا مندرس می باشد.

گروه اول عموما در تولیدی های لباس ایجاد شده و گروه دوم بعد از مصرف توسط مشتری ایجاد می شود(مانند لباس های کهنه) . این گروه قابلیت بازیافت دارد.

ضایعات نساجی چگونه به وجود می آیند؟

در نساجی با تولید هر کدام از محصولات مرتبط با الیاف ها حجم بالایی از انواع ضایعات نخ پنبه، ضایعات نخ اکریلیک و ضایعات سرنخ تولید می شود. برای بازیافت این ضایعات روش های مختلفی استفاده می شود. برای مثال در فرآیند تولید پوشاک ضایعات به اشکال مختلفی وجود دارد. در ریسندگی و بافندگی ای ضایعات به شکل های الیاف، نخ و پارچه ای در ابعاد مختلفی تولید می شود.

میزان تولید ضایعات نساجی چقدر است؟

فرآیند تولید نخ با تولید حجم بالایی از ضایعات سرنخ و ضایعات نخ اکریلیک همراه است. برای بازیافت این ضایعات حاصل از این فرآیند نیاز به مدیریت اساسی است. در واقع در هر فرایند تولید منسوجات بیش از پنجاه درصد ضایعات نساجی به حساب می آیند. برای آن که درک بهتری از این صحبت داشته باشیم یک کارخانه ی تولید پارچه را تصور کنید. ضایعات حاصل از تولید پارچه در این کارخانه ضایعات زیر را به همراه دارند:

۱.ضایعات انتهایی طاقه پارچه، الیاف و لبه گذاری پارچه.

  1. اضافه پارچه، نخ دوخت و ضایعات برش پس از تولید

۳.فرآیند پاکسازی پنبه ها به منظور اماده سازی الیاف طبیعی(دراین فرآیند به ازای هر عدل پنبه ۴۰ تا ۱۵۰ گرم ضایعات  تولید می شود.)

باتوجه به موارد گفته شده در صورتی که این ضایعات بازیافت نشوند می توانند سبب معضل اساسی شوند. به همین دلیل بازیافت این ضایعات و محصولات نساجی روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می کند.

روش های بازیافت ضایعات نخ

همانطور که توضیح دادیم صنعت نساجی مقدار بسیار زیادی ضایعات سرنخ و… تولید می کند. این ضایعات مشکل دفن و آلودگی محیط زیست را باعث می شوند. به همین دلیل بهترین راه حل برای آن ها بازیافت ضایعات سرنخ و سایر ضایعات است. برخی نساجی ها مانند نساجی آیری بازیافت ضایعات نخ، ضایعات نخ اکریلیک، ضایعات سرنخ و.. را انجام می دهند. اما چه روش های بازیافتی برای این ضایعات وجود دارد؟

روش های بازیافت ضایعات نساجی به دو دسته ی زیر تقسیم می شوند:

۱.بازیافت فیزیکی : از طریق بهسازی ضایعات و یا فرآوری آن ها این بازیافت انجام می شود که سازگاری بسیاری با محیط زیست داشته و روشی آسان می باشد.

۲.بازیافت شیمیایی: این روش از بازیافت فیزیکی دشوار تر بوده و از طریق تبدیل کردن پلیمرهای سنگین وزن مولکولی به مولکول های سبک تر انجام می شود.

ضایعات نخ پنبه
ضایعات نخ

کاربرد ضایعات نخ چیست؟

ضایعات نخ، که در روند نساجی تولید شدند کاربردهای فراوانی در کارخانه های تولید روغن، کارخانه های فولاد و شرکت های صنعتی و تولیدی دارند. از ضایعات نخ پنبه به منظور نظافت بخش هایی از این کارخانه های که نیاز به نظافت دارند استفاده می شود. و بازیافت این ضایعات اهمیت زیادی دارد.

باید توجه داشت که این ضایعات از نظر رنگ و جنس متفاوت هستند. با توجه به کاربرد آن ها در کارخانه ها در انواع مختلفی استفاده می شوند. همچنین در صنعت مبل سازی برای داخل مبل ها و.. از الیاف نخ و پنبه استفاده کرده و بعد از حلاجی آن ها را به کار می برند. و وضیفه تفکیک این نوع ضایعات وضیفه خرید ضایعات نخ می باشد.

چگونه ضایعات نخ مرغوب و ارزان تهیه کنیم؟

دردرجه ی اول به انواع مختلف این ضایعات آشنایی داشته باشید. توجه داشته باشید که این ضایعات سرنخ و.. در کارخانه های ریسندگی و بافندگی تولید می شوند و دارای انواع مختلفی هستند. در ادامه برخی از این ضایعات را برای شما آورده ایم:

  • ضایعات زیرجین نخ
  • ضایعات سرنخ
  • هواکش
  • زیرکاردینگ
  • فیتیله ضایعاتی
  • مکش ضایعاتی
  • ضایعات نخ اکریلیک
  • ضایعات نخ پنبه

هرکدام از این ضایعات از قسمت های مختلف دستگاه تولید نخ ایجاد شده و به همان صورت نام گذاری و بسته بندی می شوند. شما می توانید برای اطلاع بیشتر از قیمت این ضایعات با نساجی آیری تماس حاصل بفرمایید.

قیمت ضایعات نخ چقدر می باشد؟

قیمت این ضایعات بسیار بستگی به نوع نخ موجود در آن ها دارد. هر کدام از این ضایعات سرنخ و…بر اساس نوع آن ها توسط صنف نساجی قیمت گذاری می شود.در این ضایعات هر چه درصد نخ موجود بیشتر باشد، قیمت پایین تر خواهد بود. بنابراین می توان نتیجه گرفت که قیمت گذاری این ضایعات براساس وجود درصدهای نخ است. . برخی از انواع این ضایعات مانند نخ های پلی استرپنبه، ملانژ، اسپان و…. به طور مستقل قیمت گذاری شده و قیمت پایین تری در میان سایر ضایعات دارند.

خرید ضایعات نخ

نساجی آیری یکی از بهترین خریدار های ضایعات نخ و ضایعات پارچه در بازار ایران می باشد که با خرید ضایعات نخ های شما بهترین قیمت ممکن را به شما پیشنهاد می دهد و ضایعات شما را از شما خریداری میکند و نخ های خریداری شده را بازایافت میکنند. اگر ضایعات نخ دارید با کارشناسان خرید ضایعات نخ نساجی آیری تماس حاصل فرمایید…

تلفن تماس کارشناس: ۰۹۳۹۰۴۰۶۰۲۸

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *